A zsidó vallás tanítása szerint a legnagyobb jótett mások megsegítése. Az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség (EMIH) megalakulása óta segíti nemre, korra és származásra való tekintet nélkül a betegeket, időseket, fogyatékkal élőket, hátrányos helyzetűeket, hajléktalanokat és támogatja a közösség tagjait, az oktatási intézmények tanulóit.

Weiss Manfréd Népkonyhánk két helyszínén napi 1500 adag melegételt osztunk ki, a világjárvány alatt is.

Az oktatási intézmények dolgozói példátlan gyorsasággal álltak át az online tanításra.

Az ifjúsági szervezetek játékos online kihívásokkal és kreatív feladatokkal készülnek a gyerekeknek minden nap és a virtuális térbe helyezték át a fiatalok körében nagy népszerűségnek örvendő Vasárnapi Sulit.

Rabbijaink a járványügyi helyzetben is folyamatosan oktatnak: napi rendszerességgel jelentkeznek élő adásban a közösségi social media felületeken, izgalmas és sokszínű témákkal és Napi Talmud előadássorozattal.

Csillagösvény Nevelőszülői Hálózatunkon keresztül közel 100 gyermeket helyeztünk el összesen 25 nevelőszülőnél, akiket az otthoni online oktatásban is segítünk.

A közösség charter járatot szervezett, hogy hazajuttassa a légi utasforgalom leállása miatt bajba jutottakat. A hitközség segítségével közel 200-an jutottak el Izraelbe, vagy onnan Magyarországra.

Támogassa szervezetünk tevékenységét SZJA egyházi 1%-ának felajánlásával, hogy ebben a kihívásokkal teli időszakban tovább folytathassuk szerteágazó karitatív tevékenységeinket!

Kérdés esetén, kérjük, lépjen kapcsolatba munkatársunkkal:
Ambrus Klára +36 30 396 9020

  • SZJA 1% rendelkező nyilatkozat

    A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező, a többi opcionális.
  • Az adózó postai levelezési címe:

    Amennyiben szeretné, hogy az első kedvezményezetti körbe tartozó szervezet a későbbiekben felvegye Önnel a kapcsolatot, kérjük, adja meg postai vagy elektronikus címét.